Artikujt

Artikujt

1/1-E verteta vonon, por nuk harron 19.10.1991
1-Ateizëm shkencor apo antishkencë shqiptare 23.05.1992
2-Sa partizanë dhe dëshmorë janë? 03.04.1992
3-Përse lindi desidenca shqiptare? 16.04.1992
4-Edhe një herë mbi simbolet e flamurit tonë kombëtar 27.01.1991
5-Kush e masakroi historinë e popullit shqiptar? 12.04.1991
6-Stalini teorik dhe epoka e tij “socialiste” 09.01.1991
7-Iliada dhe Homeri në Shqipëri 07.02.1995
8-Edhe një herë: kur është çliruar Shqipëria? 11.12.1996
9-Enver Hoxha 12.2004
10-Çfarë nuk dinë shqiptarët nga filozofia e historisë dhe gjeneza miliona vjeçare e popullit të tyre 07.09.2006
11-Raporti kohor – hapsinor ose teoria e absolutizmit 24.09.2006
12-Konspekti i një libri që pretendoi se avancoi mbi A.Ajnshtajnin 06.2007
13-Ku gaboi Akademia e Shkencave e RPSSh? 07.06.2008
14-Sekreti “Qemal Stafa” 03.07.2008
15-Çfarë nuk di avokat Ngjela nga historia e Klerit Katolik Shqiptar 25.07.2008
16-Peza dhe Mukja 02.08.2008
17-Çfarë nuk zgjidhi teoria e Ajnshjtajnit 22.09.2008
18-Të nderuar “historianë”! Peza është e nacionalistëve dhe jo e komunistëve 27.08.2008
19-Mbi aktet e formimit te PKSh 21.09.2008
20-Edhe nje here mbi simbolet e flamurit tone kombëtar 02.08.1992
21-Populli shqiptar, kultura kombëtare dhe shkolla e parë shqipe 21.11.2008
22-Inteligjent Servisi, bandat e diversantëve dhe sigurimi i shtetit 21.11.2008
23- Populli shqiptar dhe pushtuesi antikombëtar 08.12.2008
24- Triumfi arbëror i Kastriotit 17.01.2009
25- Dialektika e Krimit 20.07.1992
26-Çfarë nuk dinë nga Historia e shpalljes të shtetit shqiptar dhe Historia e Flamurit tonë Kombëtar më 1912 29.03.2009
27-Historia e Flamurit të ngritur në Vlorë më 1912 14.04.2009
28-A është e nevojshme alternativa socialiste e zhvillimit në Shqipëri 13.03.1992
29-Pretendimet ruse jane antinjerëzore dhe antihistorike (përgjigje dhene Zerit te Rusise)
16.06.2009
30-Protokolli i Korfuzit 19.07.2009
31-Rreth kritikës së filozofisë shqiptare mbi materializmin dialektik dhe historik
12.09.2009
32-Perse revoltohen ndjenjat kombetare te shqiptareve 01.10.2009
33-Arroganca e Ledi Shamkut dhe pafajesia dinake e Beqir Metes 0.4.10.2009
34-Pse rrufete bien mbi Olimp? 09.11.2009
35-Cfare nuk di historiani Paskal Milo nga historia e fshehte e incidentit te kanalit te Korfuzit? 22.11.2009
36-Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët (pjesa e pare)
24.11.2009
37- Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët (pjesa e dyte)
28.11.2009
38- “Morali bolshevik” dhe ndikimi i tij mbi popullin shqiptar 15.01.2010
39- Si e ndryshojne historine, posacerisht, Ardian Klosi dhe te tjeret (pjesa e trete)
27.01.2010
40- Zhan Zhak Ruso, pabarazia sociale dhe teoria e Karl Marksit 09.03.2010
41- Mbi politikën Islamike dhe pseudo Islamofobinë në Shqipëri 18.03.2010
42- “Paradoksi i binjakeve” dhe historia e njerezimit 21.03.2010
43- Raca e bardhe dhe popujt e Europes 19.04.2010
44- KOMENTET MBI NJË DOKUMENT DY PËRMASOR (“ORGANIZIMI I SHQIPËRISË SIPAS VENDIMIT TE KONFERENCËS SE AMBASADORËVE NË LONDËR MË 29 KORRIK 1913” dhe “STATUTI I SHQIPËRISË I PËRPUNUAR NGA KOMISIONI NDËRKOMBËTAR I KONTROLLIT”.)(vazhdim i asaj që shqiptarët nuk dinë për historinë reale të mëvetësisë së tyre kombëtare) 30.04.2010
45- Familja dhe gruaja shqiptare 16.05.2010
46- Interpretimi materialist i filozofise se gjuhes shqipe 05.2010 – 11.01.2011
47- Gabimi i dyte i Stephen Hawkingut 19.02.2011
48- Si armiqësohet populli brënda vehtes! 26.06.2011
49- Cfare fsheh “Masakra e Tivarit” ? 12.2010 – 06.2011
50- A ka rilindas Populli Shqiptar? korrik-gusht 2011
51- Relacionet Historike pellazgo – ilire, heleno – epirote dhe relacionet politike greko – shqiptare gusht – shtator 2011
52- Filozofia e Kohes dhe 11 marsi Japonez 2011 13.11.2011
53- Pseudoateizmi komunist dhe pseudoantikomunizmi fetar
54- Tragjedia e te vertetave historike shqiptare (ose hakmarrja primitive e historise)
55- Kush i planifikoi proceset demokratike ne Shqiperi 13.12.11
56- Ne ndihme te akademikëve, historianeve dhe gazetareve 24.12.2011
57- Përsëritja është babai i mërzitjes zoti Butka! 26.01.2012
58- Nje interpretim i tre hartave te vjetra 24.02.2012
59- Shkenca e historise dhe keqarsimimi i shqiptareve 16.03.2012
60- Teoria e alieneve dhe forma e re fetare 07.04.2012
61- Big – bengu dhe dialektika e elementeve kimike 18.05.2012
62- Pse nuk jemi pellazge? 25.05.2012
63- Mbi organizaten e fshehte te Vlores (1932) 12.06.2012
64- Filozofi dhe Fizikanti 03.08.2012
65- Si erdhen, si u relatuan dhe si u transformuan 29.08.2012
66- Pse nuk jemi thjesht ilire, por jemi iliro-epirote dhe toka e shqiptareve eshte Epiri 21.09.2012
67- Cfare po ndodh me Aktin e Pavaresise se Shtetit te Shqiptareve? 11.10.2012
68- Dardanet e Ilirise apo Trojes 21.11.2012
69- Diktatura dhe grushti i shtetit me 1924 10.12.12
70- Zonja Naska! Historia nuk shkruhet me paragjykime komuniste dhe urrejtje enveriste 25.01.2013
71- “Tragjedia” Historike dhe Politike e Gjuhes Shqipe 18.10.2013
72- Enigmat e nje fotografie 06.12.2013
73- Roli i Institucioneve fetare ne Historine e Njerezimit 22.11.2013
74- Cfare fsheh karakteri monosilabik i Gjuhes Shqipe, sipas kendveshtrimit qe imponon Kontinumi Kohor – Hapsinor 02.01.2014
75- Kisha Ortodokse e Permetit, Prona Private dhe Politika 23.01.2014
76-Cfare mund te mesoje nje shqiptare per nje ore ne Ferizaj? 26.01.2014
77-Mos eshte nje FJALE e Gjuhes Shqipe? 24 shkurt 2014
78-Cfare perfaqeson Kongresi i Drejtshkrimit te Gjuhes Shqipe i vitit 1972? 19.03.2014
79-Bazat themelore te Materializmit Filozofik 08.05.2014
80-Reforma e arsimit shqiptar 15.06.2014
81-Perse u ribotua “Fitorja e Hidhur” 03.01.2015
82-Dilema e pazbuluar e Historise: Puna → Prona Private → Paraja! → po shqiptaret? 29.01.2015
83-Kush e perbuz Fene nder Shqiptare 22.02.2012
84-Fitorja e hidhur e perkthyesit 25.05.2015
85-Pse nuk mund ta thote asnjehere te verteten e parailireve, ilireve, paraepiroteve, epiroteve, arberve dhe shqiptareve shkenca e sotme e Historise, vecanerisht ajo enveriste? 14.07.2015
86-Te vertetat e tjera mbi Cerciz Topulli-n
87-A eshte e krijuar historia e epokes enveriste? 03.08.2015
88-Hitleri, Stalini dhe Lufte e dyte imperialiste 09.09.2015
89-Interpretime materialiste ne fushen e mendimit fizik qershor-tetor 2016
90-Mendime materialiste ne fushen e mendimit FETAR
91- Perse ju adresua vepra:“Shqipëria c’ka qenë, c’është e c’do të bëhetë?” Sami Frasherit dhe cfare perfaqeson ajo ne realitet? (ose TURPI “shkencor” i Akademise se Shkencave te R.P.S. te Shqiperise me 1988-89) 19.07.2017
92-Enigma poshteruese e Aktit te Pavaresise me 1912! (ose: Frika profesionale e historianeve te sotem shqiptare!)
93- Cfare perfaqesojne veprat e Kadarese te krijuara pas 1991 shit?
94/1 – Kush, Si dhe Pse u formua miti i rreme mbi Çerçiz Topullin? fakte te reja, dokumenta te tjera dhe interpretime te kunderta.(Pjesa 1) Nentor 2008 – Janar 2021
94/2 – Kush, Si dhe Pse u formua miti i rreme mbi Çerçiz Topullin? fakte te reja, dokumenta te tjera dhe interpretime te kunderta.(Pjesa 2) Nentor 2008 – Janar 2021
95- Mbi zhvillimin dhe studimin e NATYRES (sipas konceptit analitik Historiko-Kohor)
96- Si eshte shtremberuar dhe manipuluar historia e Kombit Shqiptar atehere dhe sot;
bile sot me shume se atehere (mbi Gjergj kastriotin, Skenderbeu)!
97- Dinamika Historike e Popujve te Ballkanit!
98-Roli i Gjinise femerore ne Historine e Natyres
99-Metodika filozofike dhe historike e studimit te zanafilles te Gjuhes Shqipe 09.06.2018
100-Cfare fsheh interpretimi komunist i” Masakres se Boroves” 28.07.2018
101-Pse u riderdh balte mbi Emermadhin Eqrem Cabej? 01.08.2018
102-Lahuta, UNESKO-fantazia dhe shqiptaret 21.12.2018
103-Si manipulohen shqiptaret edhe sot? 23.12.2018
104-Pse genjejne shqiptaret kur e dine qe genjeshtra i ka kembet e shkurtera?
105-Mbi figuren e Fan Nolit pergjate Revolucionit te Qershorit 1924
106-Si eshte fshehur krimi ne Shqiperi pas 1943-shit!
107-Cfare duhet te lexojne shqiptaret per te kuptuar se miti mbi Avni Rustemin eshte krijuar nga Ahmet Zogu, perdorur nga Fan Noli dhe hiperbolizuar nga shkolla komuniste e historise?
108-Fallsifikimi antihistorik i Kongresit te Manastirit
109-Cfare fsheh Masakra e Boroves?
110-Ku ndryshojne Shqiptaret e Shqiperise nga Shqiptaret e Kosoves dhe perse?
111-Enigma juridike e nje objekti fetar Orthodoks: Kisha e Shen Merise ne Sinje te Beratit
112-Termeti, ndertuesit profesioniste dhe “injorantet” e Kombit Shqiptar
113 -Per ata shqiptare qe kujtojne se kemi qene te varfer dhe te paarsimuar perpara 1945-ses! 15.01.2020
114-Pseudo-rrokada botekuptimore ANTISHQIPTARE e Petro Zheji (1929) dhe mohimi i Autoreve HISTORIKE dhe REALE te Gjuhes Shqipe: Shqipja dhe sanskritishtja (bot. 1996, 2005 dhe 2006) – botim i dytë i përmirësuar
115-Mbi manipulimin e literatures albanologjike pas 1991-shit!
116-Plagjatura e nje studiuesi kompjterik
117-Permbysja e klases qytetare historike shqiptare dhe triumfi i idiotizmit kriminal fshatar
118-“Naiviteti” profesional i Paskal Milos dhe paaftesia kundervepruese e Mustafa Nanos per ta evidentuar! (ndryshe: Cfare fsheh emertimi serb i gjenezes historike te familjes Kastrioti dhe kush eshte autori?)
119- Krijuesit dhe Rilindasit e Gjuhes dhe Kombit Shqiptar
120- Kur dhe kush i beri shqiptaret “ateiste”
121- Kush e filloi Luften ne Shqiperi kunder fashizmit
122- Kush i ka caktuar kufijte e Shqiperise dhe a kane shqiptaret tager me i ndryshu ato?
123- Si u be mbret Ahmet Zogu
124- Manipulatoret e Historise dhe gazetaret mashtrues
125- Analiza e veprave te Kadarese perpara arratisjes
126- Ismail Kadare dhe Shkolla e te Marreve te Madheshtise   shqiptare (ose Permbysja e realitetit Historik te shqiptareve)
127- Si e ke sjelle Migjenin ne Shqiperi shkrimtari Kadare?
128- Cili eshte Fati i shqiptareve sipas Kadares?
129- Dante Alighieri, Laiçizmi dhe Kisha Katolike; po shqiptaret?
130- A mund te jete identiteti i shqiptareve sipas ideve te Kadarese?
131- Kush i ka ngaterruar shqiptaret mes vedit?
132- Perfundime mbi vepren e shkrimtarit Kadare
133 – Si arsyeton MATEMATIKA ELEMENTARE mbi krimin komunist te viteve 1939-1946!
134 – Enver Hoxha dhe fallsifikimi i një fototeke
135 – Per te gjithe ata shqiptare qe e konsiderojne luften nacional-çlirimtare si veper vetem te komunisteve!
136 – Dy telegrame qe ndryshojne Historine e Pavaresise te shqiptareve 1912
137 – Reçenca e një të panjohuri ne funksion te “çmendurise” se moshes te rinise
138 – 8 argumentat historiko-politike perse PKSH-PPSH ka qene Krijese dhe Vegel e Britanikeve!
139/1–Cfare perfaqeson Lufta e Vlores e vitit 1920 ne Historine e Shqiperise dhe përse krenohen tipikisht disa shqiptarë JO Vlonjate me të? (Ndryshe: te pathënat e një bllofi historik madhor; ose, vazhdimi i menyres se rreme te krijimit te miteve antishqiptare) – PJESA 1
139/2–Cfare perfaqeson Lufta e Vlores e vitit 1920 ne Historine e Shqiperise dhe përse krenohen tipikisht disa shqiptarë JO Vlonjate me të? (Ndryshe: te pathënat e një bllofi historik madhor; ose, vazhdimi i menyres se rreme te krijimit te miteve antishqiptare) – PJESA 2
140 – Mbi dokumentimin e fallsifikimit te Historise se Kombit Shqiptar!
141 – Kush duhet konsideruar zevendes i Heroit Kombetar te shqiptareve?
142/1 – Çfare po ndodh me Shqypen Historike (GEGNISHTJA e poshtnume)? – PJESA 1
142/2 – Çfare po ndodh me Shqypen Historike (GEGNISHTJA e poshtnume)? – PJESA 2
142/3 – Çfare po ndodh me Shqypen Historike (GEGNISHTJA e poshtnume)? – PJESA 3
142/4 – Çfare po ndodh me Shqypen Historike (GEGNISHTJA e poshtnume)? – PJESA 4
143- Mbi Aktin perfundimtar te Kongresit te Manastirit
144- Mbi kongresin e drejtshkrimit te gjuhes shqipe
145 – Perberja ETNIKE e popullates shqipfolese
146-Cfare na dhuroi Panairi i Librit kete vit?
147 – Zanafilla e kongresit te poshtnimit te gjuhes shqipe!
148 – Nje leksion Profesionist ne fushen e Gjuhesise Teorike
149 – Kush i ka pushtuar Shqiptaret?
150 – Fallsifikimi shqiptar i Luftes se Trojes
151 – Kush i ka pushtuar shqiptaret ne shek e XIX-XX?
152/1–Kush e shpiku, kur dhe perse, tradhetine imagjinare te Gjeneral Esat Pashe Toptanit? Perse u zhduk nga Historia politikani me karizmatik i 20 viteve te para te shek. te XX-te?
152/2–Kush e shpiku, kur dhe perse, tradhetine imagjinare te Gjeneral Esat Pashe Toptanit? Perse u zhduk nga Historia politikani me karizmatik i 20 viteve te para te shek. te XX-te?
153 – Cili ishte roli i Avni Rustemit ne vrasjen e Esat Pashe Toptanit?
154 – Pse u vendos standarti ne shqiperi me 1972?
154 /1– Cfare nuk dine shqiptaret nga punimet e kongresit te 1972 shit?
155 – Ekspedita e Butrintit më 1992
156 – Nga rrjedh Gjuha Shqipe?
157 – Kur, Pse dhe Si u formua teoria pellazgjike mbi gjenezen e Gjuhes Shqipe? (kritika mbi nje teori qe mbizoteron sot ne Shoqerine Shqiptare pa ja kuptuar pasojen dhe cfare fshihet pas saj)
158 – Sekreti i Shën Marenës dhe Shkenca e Historisë
159 – Lidhja Shqiptare e Prizrenit krejtësisht ndryshe në një vepër
160 – Pse dhe si u krijua figura antishqiptare e Gjeneral Esat Pashe Toptanit?
161 – Cfare eshte gjuha ne racen njerezore dhe si ka lindur!
162 – Cfare fsheh Masakra e Peshkepise e 10 Prillit 1994?
163 – Kush ka huazuar nga njeri-tjetri: Greket apo Shqiptaret?
164/1 – Si e kane fallsifikuar fare hapur, manipuluar, shtremberuar dje dhe si e fallsifikojne fare hapur, manipulojne, shtremberojne sot “korifejte” e shkolles shqiptare te Historise: Historine e Greqise se Lashte?
164/2 – Si e kane fallsifikuar fare hapur, manipuluar, shtremberuar dje dhe si e fallsifikojne fare hapur, manipulojne, shtremberojne sot “korifejte” e shkolles shqiptare te Historise: Historine e Greqise se Lashte?
165 – Akademiket e politikes dhe sharlatanet e shkences
166 – Sharlatanët e shkencës shqiptare dhe keq-arsimimi i qëllimshëm i popullatës shqip-folëse anë e kënd Ballkanit pas 1945-sës, por sidomos pas 1992-shit kur Shkolla e të Marrëve të Madhështise Shqiptare e nxorri kokën plotësisht